Ervaar de perfecte Vakantie in Noord-Holland bij Huize Nuis

Als u op zoek bent naar de ideale “Vakantie in Noord-Holland”, dan is Huize Nuis uw antwoord. Gelegen in het werelderfgoed de Beemster, belooft een verblijf bij ons een unieke mix van ontspanning, avontuur en cultuur.

Ontdek de Charme van Noord-Hollandse Steden

Op een korte afstand van 15 minuten vindt u de bruisende steden Alkmaar en Hoorn. Dompel uzelf onder in de levendige cultuur van Noord-Holland, vol historische gebouwen, monumenten en musea.

Vind Rust en Ruimte in de Natuur

Terug bij Huize Nuis, bieden we u de perfecte vakantieplek midden in de natuur. Omringd door het adembenemende landschap van de Schermer en de Eilandspolder, is ons vakantiehuis de perfecte plek om te ontspannen tijdens uw vakantie in Noord-Holland. Voor de avonturiers onder ons, bieden we de unieke ervaring om per boot aan te meren bij onze aanlegsteiger.

Activiteiten voor het Hele Gezin

Ervaar de vele activiteiten die Noord-Holland te bieden heeft. Of u nu wilt suppen in de polder van de Beemster, fietsen langs de mooiste routes in de omgeving, of onze boerderijdieren wilt ontmoeten, bij Huize Nuis is er voor ieder wat wils. Voor de kleintjes bieden we onvergetelijke ‘palenpa’ kinderfeestjes, een geweldige manier voor kinderen van 4 tot 14 jaar om hun verjaardag te vieren.

Geniet van een High Tea in Onze Theetuin

Na een dag vol avontuur, kunt u ontspannen met een high tea in onze gezellige theetuin, een ervaring die uw vakantie in Noord-Holland extra bijzonder maakt.

Kies Huize Nuis voor uw vakantie in Noord-Holland en ervaar de perfecte mix van stedelijke energie en plattelandsrust. Bezoek onze website voor meer informatie en om uw verblijf te boeken. We kijken ernaar uit om u te verwelkomen op uw volgende vakantie in Noord-Holland!

vakantie in Noord Holland De Beemster

Ontdek De Beemster: Een Nederlands Werelderfgoed

De Beemster, gelegen in de provincie Noord-Holland, is een uniek stukje Nederland met een bijzondere geschiedenis. Deze indrukwekkende polder, ingeschreven op de UNESCO Werelderfgoedlijst, is een toonbeeld van Nederlandse waterbouwkundige expertise.

De Geschiedenis van De Beemster

De Beemster is ontstaan in de 17e eeuw, toen het Beemstermeer werd drooggelegd om nieuw landbouwgebied te creëren. Door gebruik te maken van 43 windmolens werd het water uit het meer gepompt en in de Ringvaart geleid. In 1612 was de klus geklaard, en zo ontstond een van de eerste en grootste door mensen gemaakte polders in de wereld.

Wat Maakt De Beemster Uniek?

De Beemster onderscheidt zich door zijn perfecte geometrische indeling, gebaseerd op de Renaissance idealen. De strakke lijnen van de kanalen, wegen en landbouwpercelen vormen een harmonieus geheel dat nog steeds duidelijk zichtbaar is in het huidige landschap.

Daarnaast is De Beemster ook bekend om zijn rijke landbouwgrond. De vruchtbare kleigrond levert heerlijke lokale producten op, zoals de wereldberoemde Beemsterkaas.

Een Bezoek aan De Beemster

Voor bezoekers is er in De Beemster veel te zien en te doen. Je kunt er fietsen of wandelen langs historische boerderijen, genieten van de weidse uitzichten, of lokale producten proeven. De Beemster is ook de thuisbasis van enkele prachtige historische steden en dorpen, zoals Middenbeemster met zijn charmante dorpskern.

Kom De Beemster zelf ontdekken en ervaar de unieke mix van natuur, geschiedenis en cultuur in dit bijzondere stukje Nederland.

vakantie in Noord Holland - Beemster